Five Restaurant

Engedjétek meg, hogy bemutassuk Nektek a Five Espresso Bar-t!

Barátokkal, kollégákkal, vendégekkel régóta keressük a választ, hogy valójában milyen is a jó kávé.

Sokan - a mostanában egyre nagyobb népszerűségnek örvendő - világosabbra pörkölt, „speciality” kávék gyümölcsösebb aromáit kedvelik, másoknak a klasszikus, olasz espresso a kedvence és vannak, akik desszertként tekintenek a kávéra.

Nehéz igazságot tenni, ezért úgy döntöttünk, hogy éttermünkön belül létrehozzuk a Five Espresso Bar-t, ahol mindenki megtalálja a kedvére való kávét, sőt kísérletezhet is a különböző kávétípusokkal.

SanRemo Opera Kávégép

Az új hullámos vagy más néven speciality kávék lényege, hogya kávé egészen a cserjétől a csészéig nyomon követhető és kiemelt gondossággal kezelik. A termőhely szelektált 100% arabica kávészemeket legtöbbször kis manufaktúrákban világosabbra pörkölik, így sokkal jobban érvényesül a gyümölcsös ízvilág és a termőhelyre jellemző aromák.

Az olasz kávéknál főleg keverékekről (bland) beszélünk, itt a világ különböző termőhelyeiről származó kávékat ötvözik és az arabica-robusta kávék arányával is játszanak a megfelelő íz elérésének érdekében. Az olasz kávékon határozottan érződik a pörkölés, a savasság viszont szinte eltűnik.

SanRemo Opera Kávégép

Ahhoz, hogy az ennyire különböző kávékból kihozhassuk a maximumot, beszereztük a ma fellelhető legmodernebb technikát.

Azt az espresso gépet, amelyen az eltérő kávékhoz személyes beállításokat rendelhetünk, és olyan őrlőket, amelyek figyelik a hőmérsékletet, s a páratartalmat, ezzel is segítve a tökéletes beállítást, s a tökéletes kávé elkészültét.

A fejlesztésnek és a koncepció kibővítésének hála, szakképzett baristáink a Te ízlésednek és hangulatodnak megfelelő kávét készíthetik el.